Fondredaktör'n

Categories

general

Archives

2017
February
January

2016
December
November
October
September
August
June
April
February
January

2015
December
November
October
September
August
June
April
March
February
January

2014
December
November

January 2015
S M T W T F S
     
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Syndication

Stor förlorare i fjol - vinnare i år. Är det rent av dags att köpa Rysslandsfonder igen? I dagens episod landar podden i Ryssland med fokus på oljans, Putins och sanktionernas betydelse för ekonomin. Givetvis tipsar även dagens gäst om ett par heta ryska aktier.

Direct download: Ep12_Ryssland_klar.mp3
Category:general -- posted at: 6:48am EST

Blandfonder har de senaste åren haft en fantastisk utveckling såväl på aktie- som på räntesidan. I samma takt har också inflödena ökat explotionsartat. Men i ett marknadsklimat med nollränta och börs som stigit oavbrutet de senaste sex åren börjar allt mer luta åt att blandfonders avkastning i absoluta tal kan bli betydligt lägre relativt de senaste åren. Charlotta Faxén, förvaltare i Lannebo Mixfond, hjälper oss att räta ut frågetecknen.

Direct download: Blandfonder_klar.mp3
Category:general -- posted at: 4:50am EST

ETF-marknaden har mer eller mindre revolutionerat den amerikanska fondmarknaden - nu är det dags för Europa. Men vad är egentligen en ETF, hur fungerar handeln och är låga avgifter alltid bättre än aktiv fondförvaltning? Detta och mycket mer i poddens nypremiär, Fondredaktör'n & Linda, tionde avsnittet.

Direct download: Fondredaktrnlinda_ep11_klar.mp3
Category:general -- posted at: 10:13am EST

I det nionde avsnittet av Fond & Pensionspodden är dags att prata om guldkornen på börsens lilla listor, det vill säga småbolagen. Till hjälp har podden Johan Thorén, förvaltningschef tillika vice vd på Strand Kapitalförvaltning. Till programmet har han givetvis med sig ett par småbolagsfavoriter.

Direct download: Smbolag.mp3
Category:general -- posted at: 9:50am EST

De påminner om de etablerade tillväxtmarknaderna, men växer desto snabbare. I Fond & Pensionspoddens åttonde avsnitt går vi på djupet med nästa generations tillväxtmarknader, Frontiermarknaderna.

Direct download: Fondochpension_Ep8_klarx2.mp3
Category:general -- posted at: 10:21am EST

Fond- & Pensionspodden gör denna gång en djupdykning i Kina, en av de stora vinnarna på fondmarknaden det senaste året. Den kinesiska aktiemarknaden är på väg att öppnas upp för utländska investerare och regeringens intensiva reformagenda tar landet framåt med stormsteg. Frågan är: Har marknadens värdering dragit iväg för mycket?

Direct download: FondPensionspodden_Ep7.mp3
Category:general -- posted at: 9:47am EST

Fond & Pensionspodden är tillbaka med sitt sjätte avsnitt. Denna gång med gästen och pensionsexperten, Kristina Kamp. Så kommer du igång, vad är viktigt att tänka på och hur fungerar premiepensionen. Detta och mycket mer!

Direct download: Fondochpensionspodden_Ep6x1.mp3
Category:general -- posted at: 6:59am EST

Direct download: Fondochpensionspodden_ep5_Skattepiktiga_inkomster.mp3
Category:general -- posted at: 5:48am EST

Direct download: fondochpensionspodden_igen.mp3
Category:general -- posted at: 11:47am EST

I det tredje avsnittet av Fond & Pensionspodden gästas programmet av Alexander Jansson, fondförvaltare för CB Save Earth Fund tillika VD i CB Fonder. I Förnybar energisektorn ser det inte lika glatt ut som för ett par år sedan. Desto bättre är flytet för vattensektorn.

Direct download: FondPensionspodden_-_Ep3x1.mp3
Category:general -- posted at: 9:52am EST

1