Fondredaktör'n

Categories

general

Archives

2017
February
January

2016
December
November
October
September
August
June
April
February
January

2015
December
November
October
September
August
June
April
March
February
January

2014
December
November

January 2016
S M T W T F S
     
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Syndication

Trenden har varit positiv i nästan ett halv sekel men nu tycks trenden på räntemarknaden ha vänt. I alla fall initialt. Nu ställs frågor om obligationsfonder verkligen är så trygga som varit gällande historiskt? Ulf Torell, förvaltare i Alfred Berg, ger sin syn. Senaste åren har det blivit allt mer populärt att ta position i alternativa tillgångar, och en sådan är Bitcoin. Christoffer Ahnemark, analytiker i tidningen Aktiespararen, förklarar hur man kan investera och om det är lönt att investera.  

Direct download: Ep25_klar.mp3
Category:general -- posted at: 9:58am EST

Donald Trumps aggressiva agenda riskerar att utlösa ett handelskrig mellan USA och Mexiko. Den italienska folkomröstningen riskerar att utlösa en ny bankkris och hur ser potentialen ut för de svenska fastighetsbolagen?  

Medverkande: Anders Fagerlund, förvaltare AMF Aktiefond Europa. Christofer Halldin, chef för aktieförvaltningen på Handelsbanken. Erik Hermansson, förvaltare Humle Småbolagsfond. 

Direct download: Ep24_klar_1.mp3
Category:general -- posted at: 7:29am EST

Vad är en hållbar investering, vilka är de senaste trenderna och presterar fonder som beaktar hållbarhetsfrågor bättre än fonder som låter bli? I senaste avsnittet av fonderna söker vi svar på frågeställningarna. Kajsa Brundin, chef för produktanalyser och hållbarhet på Söderberg & Partners, hjälper till.

Direct download: hllbarhet_ep23_ny11.mp3
Category:general -- posted at: 10:54am EST

I det 22a avsnittet av Fondredaktör’n diskuteras aktiv förvaltning. Vad gör egentligen en aktiv förvaltare på dagarna, hur ser processen ut när förvaltaren söker nya bolag och varför är det så få förvaltare som lyckas prestera bättre än index? Stefan Kopperud, förvaltare i Öhman Sweden Micro Cap, hjälper oss att reda ut frågorna. Köprekar: Acando, Micro Systemation och Bakkafrost.

Direct download: stefan_ep22_ny.mp3
Category:general -- posted at: 1:03pm EST

Techbolagen är ånyo på frammarsch. Bolag som Facebook, Uber och Amazon förändrar nu sina branscher utifrån och in. Hur får man exponering som investerare och vilka trender är viktiga att hålla koll på? Och är det köpläge i Eriksson nu efter den senaste tidens problem med uppsägningar och sänkt vinstprognos? Claes Murander, förvaltare i Lannebo Vision hjälper oss att reda ut knutarna.

Direct download: Claes_ep21_utkast.mp3
Category:general -- posted at: 4:40am EST

Småbolagen har en fantastisk period bakom sig. Frågan är om bolagen har mer att ge eller om småbolagståget är på väg att tappa fart? Johan Thorén, förvaltare i Strand Kapitalförvaltning, hjälper oss att bli lite klokare. Spelbolag, budstriden i Haldex, en möjlig uppköpskandidat och vilket som är det bästa småbolaget är några av frågorna som kommer på tal.

Direct download: johan_ep20_klar.mp3
Category:general -- posted at: 5:55am EST

Det händer mycket nu i Brasilien. Utöver dramatiken under OS har det även stormat på den politiska arenan. Landets president, Dilma Rousseff, avsattes i slutet av augusti efter en långdragen process efter anklagelser att ha fifflat med statsbudgeten. Vad händer nu? Michael Lijvin, chefstrateg på Nordea, hjälper oss att räta ut frågetecknen kring det politiska spelet samt förutsättningarna framöver för den problemförföljda ekonomin.

Direct download: latinamerika1.mp3
Category:general -- posted at: 11:05am EST

Tillväxten är stark, beslutsvägarna korta och direktinvesteringarna ökar i rekordfart. Vietnam beskrivs som Kina eller Sydkorea fast för 10-20 år, men parallellt med att den ekonomiska tillväxten tagit fart har den demokratiska utvecklingen halkat efter. Hur ser landets framtidsutsikter egentligen ut för den långsiktige? För att reda ut frågan tog vi hjälp av Mattias Martinsson, frontierspecialist, förvaltare och partner i Tundra Fonder.

Direct download: fondis_vietnam_klar.mp3
Category:general -- posted at: 11:25am EST

Hur och med vad ska man krydda sin PPM-portfölj framöver? I det 17:e avsnittet av Fondredaktör’n & Linda delar Aron Sigblad och Linda Vikström med sig av sina fyra fondfavoriter.  

Direct download: fondredaktrn_och_linda_EP17.mp3
Category:general -- posted at: 3:36am EST

Kristina Althoff, bloggaren bakom Pensionsträsket.se, tog tag i sin pensionsångest. Det tjänade hon flera hundra tusen kronor på. I vår podd berättar hon om hur och varför hon gjorde det.

Direct download: ep16_-_fondredaktrn_och_linda_klar.mp3
Category:general -- posted at: 9:57am EST

Både guld och olja har vänt uppåt, men bara en av råvarorna är köpvärd. Det tycker Torbjörn Iwarson, oberoende expert, som intervjuas i podden Fondredaktör’n & Linda.

Direct download: ep15_rvaror_klar.mp3
Category:general -- posted at: 8:08am EST

En av de största förändringarna är på väg att träffa fond- och pensionsmarknaden. Det är inget nyhet, men ett provisionsförbud rycker allt närmare. Rådgivning utan betalda ersättningar från fondbolagen torde vara idealt för sparare, eller?

Direct download: Provisionsfrbudet_klar.mp3
Category:general -- posted at: 10:12am EST

I det trettonde avsnitt av Fondredaktör'n & Linda träffar podden Fondbolagens vd, Fredrik Nordström. Marknadstrender, en ökad konkurrens och prismedevetenhet från kunder samt aktiv och passiv förvaltning är några av ämnena som avhandlas.

Direct download: S_ska_fondmarknaden_vxa_klar_ny.mp3
Category:general -- posted at: 8:52am EST

1